Foutmelding

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in include_once() (regel 1439 van /home/vredegoor/domains/bertvredegoor.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in views_php_handler_field->pre_render() (regel 202 van /home/vredegoor/domains/bertvredegoor.nl/public_html/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_field.inc).

Praktische informatie

Bij Schutspatronen draait het om praktische toepassingen en omdat elke situatie anders is, worden Schutspatronen uitsluitend in opdracht en op

lees verder

maat ontworpen.

 

Op basis van situatiefoto's, artist's impressions en uiteindelijk een werktekening wordt de folie computergesneden, handmatig uitgepeld en op het glas aangebracht.

 

Schutspatronen kunnen in elk denkbaar formaat worden geproduceerd. Welk patroon wordt toegepast is afhankelijk van de situatie en van wat wordt beoogd, maar een Schutspatroon is altijd op maat gemaakt en uniek.

 

 

 

Raamfolie als schutspatroon van privacy

In oude herenhuizen zie je het nog wel: De matglazen tussendeur met elegante Jugendstil motieven. Je kon er niet doorheen kijken, maar kreeg 

lees verder

wel een vermoeden van de daarachter gelegen wereld. Vitrage of planten voor het raam hebben dezelfde functie. Zoveel mogelijk licht doorlaten, maar ook de privacy beschermen.
 

Een moderne vorm van dergelijke filters tussen binnen- en buitenwereld is het Original Schutspatroon. Schutspatronen zijn door Bert Vredegoor ontwikkelde semi-transparante raamfolies. De uitgesneden patronen ontlenen hun naam aan de visuele beschutting die ze leveren.

 

Plaats een Schutspatroon tussen het publieke en het private domein en aan beiden zijden wint de wereld aan geheimzinnigheid want door een gewoon raam kijken is welbeschouwd een ééndimensionale ervaring: alles is direct duidelijk – what you see is what you get – en het heldere glas functioneert slechts als een fysieke barrière.

 

 

Pas als het zicht gedeeltelijk ontnomen wordt, ontstaat er een spanning tussen het hier en het daar. Je ontwaart iets aan gene zijde, maar krijgt er niet helemaal zicht op. Een Original Schutspatroon verschaft privacy en versterkt het beleven van een innerlijke wereld.

 

Herkomst

Schutspatronen komen rechtstreeks voort uit het autonome ajourwerk van Bert Vredegoor. De vormgeving wordt mede bepaald door een fascinatie voor architecturale ritmiek en religieuze bouwkunst. In dat licht  is ook de naam Schutspatroon ontstaan.

 

Bijzonder is dat alle Original Schutspatronen zijn ontwikkeld vanuit slechts één motief. Toch zijn door de vormgeving binnen dat stramien levendige patronen ontstaan met een gemeenschappelijke en herkenbare signatuur, maar wel allemaal met een eigen karakter.