Error message

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in include_once() (line 1439 of /home/vredegoor/domains/bertvredegoor.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Notice: A non well formed numeric value encountered in video_embed_field_get_ajax_url() (line 563 of /home/vredegoor/domains/bertvredegoor.nl/public_html/sites/all/modules/video_embed_field/video_embed_field.module).

Arte Al Límite

november 2014   Spanish • English

FROM DARKNESS TO LIGHT
FROM LIGHT TO LIFE

by Francesco Scagliola

The Dutch artist Bert Vredegoor plays with the dualism of light/dark in order to show the viewer environments that border our world and a more comtemplative, spiritual dimension.
article in pdf

 

LXRY

- for the luxury lifestyle -
september 2014

FLUWELEN TOUCH

...Naast zijn schilderijen, rasterwerken en ruimtelijke werk is hij tevens bekend geworden met zijn tweedimensionale werken van zwart fluweel en chloor, die prachtige lichteffecten bevatten... 
artikel in pdf

 

Eigen

- lifestyle magazine -
najaar 2013

JE MOET ER IETS VAN MAKEN
door Pauline Waltmann

Zijn fascinatie voor religieuze bouwkunst resulteert in intrigerende werken die de wereld over gaan. Onlangs heeft een Amerikaans adviesburo werken van hem aangekocht voor The Rosewood Contemperary Art Collection in Abu Dhabi.
artikel online

 

Textiel Plus

najaar 2013

HET ATELIER
VAN BERT VREDEGOOR

Kunstenaars zijn ook maar mensen. Daarom stellen wij ze aantal menselijke vragen en laten wij hen in hun natuurlijke omgeving zien.
artikel in pdf

 

Textiel Plus

najaar 2010

BETOVEREND LICHT
IN DE DUISTERNIS

door Afke Zwierzina

Goudgeel glinsterende flonkerlichtjes in een diepzwart fluwelen achtergrond scheppen een sfeer van geheimzinnigheid en devotie. Die betoverende lichteffecten brengt Bert Vredegoor teweeg met behulp van drie ingrediënten: fluweel, drupeltjes chloor en digitale beeldbewerking.
artikel in pdf

 

Happinez

- mindstyle magazine -
december 2005

SCHEPPER VAN LICHT
door Nan Luursema

Met druppeltjes bleekwater op zwart fluweel schept Bert Vredegoor licht in de duisternis. Zijn doeken uit de serie 'Devotio Moderna' lijken ragfijne rasterwerken waarachter een magische gouden wereld schuilgaat.
artikel in pdf

 

DaDa

- kunsttijdschrift voor kinderen -
nr 48 • 2005

KUNST OP JE KAMER
door Mia Goes

De derde Kunst op je Kamer van deze jaargang werd gemaakt door Bert Vredegoor. Het is wat anders dan je gewend bent misschien want hij werkt niet op papier maar op... fluweel!
artikel in pdf

 

Streams

-maandblad voor vorm en kleur -
december 1993

IN HET DUISTER TUREN
EN ZIEN WAT ER OPDOEMT

door Hendrik van Leeuwen

...Het goud stroomde over zijn doeken en stolde in sacrale vormen. Argwanend sloeg Vredegoor die lang verfoeide symbolen gade. Waren het werkelijk 'Trechters van Genade' zoals Maarten Beks schreef?...
artikel in pdf

 

Kunstbeeld

november 1987

TRECHTERS VAN GENADE
door Maarten Beks

...Het goud is in beweging gekomen, stroomt over het doek, verbindt zich met aardse en vooral aardkleuren, zodat men er wel van uit moet gaan dat deze transmutatie wordt geregeld vanuit hemelse gewesten...
artikel in pdf
 

 

tableau

- tijdschrift voor beeldende kunst -
oktober 1987

BERT VREDEGOOR
schilderijen

'Trechter van Genade', 'Moeder Aarde en Compaan', 'Deerniswekker' en 'HIer al op dit Aardrijk' zijn enkele veelzeggende titels van nieuwe indrukwekkende schilderijen van Bert Vredegoor die zijn thema 'Devotio Moderna' steeds boeiender weet vorm te geven...
artikel in pdf

 

tableau

- tijdschrift voor beeldende kunst -
september 1985

BERT VREDEGOOR
schilderijen

...Bert Vredegoor laat zich al enige jaren inspireren door het thema macht en manupilatie. ...Soms ook heft de schilder de begrenzing van de lijst op en bouwt het platte vlak uit met delen die naar buiten steken, waardoor sommige doeken een verrassende combinatie van beeld en schilderij opleveren.
artikel in pdf