Foutmelding

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in include_once() (regel 1439 van /home/vredegoor/domains/bertvredegoor.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in views_php_handler_area->render() (regel 39 van /home/vredegoor/domains/bertvredegoor.nl/public_html/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
25-01-2017
deel deze pagina:
Schutspatroon als nachtkaars

Een Original Schutspatroon dient gewoonlijk als visuele beschutting en wil ongewenste blikken buiten houden, maar in onderstaand geval was het juist de bedoeling iets binnen te halen. Het ging om de opdracht om in een slaapkamer een bestaand raamverduisteringssysteem van een bijzondere signatuur te voorzien.

Zwarte panelen die elke avond voor de ramen worden geschoven zorgen voor de diepe duisternis die de bewoners graag willen. De panelen deden dus precies waarvoor ze bedoeld waren maar het zwart liet hier wel erg weinig aan de verbeelding over en sloot de nachtelijke sterrenhemel te abrupt af. Er miste iets: magie en beleving.

Een andersoortige overgang met de herkenbaarheid van een Schutspatroon maar met behoud van het schuifsysteem was gewenst en definieerde daarmee deze ongewone opdracht.

Het symmetrische patroon dat nu op de panelen is aangebracht, maant tot rust en ordent de gedachten, nodig voor het slapen gaan.

Met name die gewenste overgang van het licht naar de volledige duisternis bracht mij ertoe dit keer niet het gebruikelijke materiaal toe te passen maar Glow-In-The-Dark folie. Dat lijkt in tegenspraak met de opdracht maar is het niet; als het licht uitgaat verschijnt nu als bij toverslag het patroon in zacht fluorgroen, gloeit nog enige tijd na, vervaagt geleidelijk en verdwijnt tenslotte helemaal.
Tijd om de luiken te sluiten.